субота, 29. октобар 2016.

DIGITALNO OPISMENJAVANJE U SOS DEČJEM SELU

U koje svrhe mladi koriste društvene mreže, da li znaju da zaštite svoju privatnost i vode li računa o digitalnom identitetu? Koje veštine razvijaju igrice i da li se te veštine mogu koristiti i u realnom životu, neke su od tema o kojima se razgovaralo sa mladima iz SOS Dečjeg sela u okviru edukativnog projekta "Digitalna pismenost", koji se održava od 27. do 30. oktobra na Kopaoniku.

Cilj projekta "Digitalna pismenost" koji sprovodi kompanija MK Grup, uz podršku Američke privredne komore je da tinejdžere iz SOS dečjeg sela aktivnije uključi u društveni život i pomogne im u odabiru budućeg zaposlenja.

Ovom prilikom, kompanija MK Grup je donirala tablet računare štićenicima iz Kuće za mlade pri SOS Dečjem selu u Kraljevu.
"Iako naša deca pripadaju digitalnoj generaciji, rođenoj uz kompjutere i internet, veoma je važno da prave razliku između posedovanja stvarnih znanja i veština o korišćenju interneta i sadržaja na njemu i znanja koja se odnose na njegovu upotrebu. Verujem da će ovim mladim ljudima predavanja koja su čuli ovde, ali i tableti koje smo im poklonili, pomoći da stečeno znanje iskoriste na najbolji mogući način", istakla je Gorana Golubović, direktorka ljudskih resursa MK grupe.
"Moji vršnjaci i ja smo aktivni na društvenim mrežama, tako da nam je radionica koju smo pohađali držala pažnju sve vreme, a tablete ćemo iskoristiti na najbolji mogući način. Oduševljeni smo boravkom na Kopaoniku i celokupnom organizacijom", istako je jedan od učesnika programa iz SOS Dečjeg sela.
Krajem 2012. godine, kompanija MK Grup finansirala je izgradnju Kuće za mlade pri SOS Dečjem selu u Kraljevu, gde borave deca iz tog sela nakon 15. godine i gde se uz podršku edukatora, pripremaju za samostalan život.

Izvor: RTS

Нема коментара:

Постави коментар