четвртак, 03. новембар 2016.

SUTRA POČINJE SEMINAR NA KOPAONIKU O IZBORIMA U SAD

Deseti Regionalni seminar politikologa koji počinje sutra na Kopaoniku biće gotovo u celosti posvećen predsedničkim izborima u Sjedinjenim Državama. 


Planirano je da skup otvore dekan Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu Dragan Simić i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

Na seminaru će, pored ostalih, govoriti i Džim Seroka sa Univerziteta Oburn, Dejvid Unger sa Univerziteta Džons Hopkins, Endrju Kolb iz Nemačkog Maršalovog fonda iz Vašingtona, Šaćir Filandra, dekan Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Saša Knežević, dekan Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Podgorici, Ivo Šlaus, dekan Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomatije Dag Hameršeld, Duško Trninić, prodekan Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci, kao i profesori FPN Dragan Simić, Ivo Visković i Slaviša Orlović.

Na panelima Regionalnog seminara politikologa će biti reči o karijerama i stavovima kandidata za predsednika SAD Hilari Klinton i Donalda Trampa i ko će biti ključni ljudi u administracii u slučaju pobede jednog ili drugog kandidata. Diskutovaće se, takođe, o tome kakve se promene mogu očekivati u globalnim odnosima nakon 8. novembra, da li će izbori uticati na tradicionalna savezništva SAD u Evropi i šta mogu da očekuju zemlje Zapadnog Balkana.

Organizatori seminara su Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative (CDDRI) i Fakultet političkih nauka.

Izvor: Danas

Нема коментара:

Постави коментар