петак, 02. децембар 2016.

GDE NA SKIJANJE? PONUDE OD KOPAONIKA DO ALPA I GRUZIJE!Pored Kopaonika pozivi na ski-staze stižu i iz Francuske, Italije, Slovenije, Bugarske, Austrije..., a agencije se takmiče ko će skijašima ponuditi najbolje.


Ljubitelji domaćih ski-staza ove zime moći će da uživaju na Kopaoniku, Torniku i Staroj planini, a iz "Skijališta Srbije" najavljuju da su na Kopaoniku već pripremljene dve staze na kojima ima dvadesetak centimetara snega.

- Na Kopaoniku ljubitelji zimskih sportova moći će da uživaju na 60 kilometara sređenih staza, dok na Staroj Planini imaju 13, odnosno sedam na Torniku. Pripremili smo i novi poligon za obuku skijaša-početnika na Mašincu, sa pokretnom trakom. U Dolini sportova će za najmlađe biti postavljen dečji grad, sa zanimljivim rekvizitima - objašnjavaju u "Skijalištima Srbije".

U toku sezone biće ponuđena mnoga sniženja.

- Šestodnevna ski-karta u ski-centru Kopaonik košta 13.700 dinara. Za vreme ski-openinga, koji je planiran od 8. do 11. decembra, važiće popust od 70 odsto za ski-karte. Od 1. decembra svi će moći da kupe karte sa popustom od 10 odsto na sajmu “Ekspo zim”. Tokom sezone "Skijališta Srbije" organizuju i pet "top ski-vikenda" tokom kojih će odobravati 20 odsto popusta na trodnevne i četvorodnevne ski-karte - naglašavaju iz "Skijališta".

Planine Francuske, Austrije, Bugarske najprimaljivije su, pored Srbije, za ljubitelje zimskih sportova. Kako navodi Marko Cvetković, predsednik Udruženja ljubitelja skijanja "Ski-bus", iako u ponudi imaju preko 45 skijaških centara, ipak, najradije preporučuje Francusku.

- Francuski Alpi su broj jedan. Skijati tamo je čak jeftinije nego kod nas, a imamo i aranžmane koji obuhvataju prevoz, smeštaj, ski-pas, a često i besplatnu školu obuke za početnike i to sve za 250 evra - tvrdi Cvetković.

On dodaje da iako su skijališta u Bugarskoj u ponudi, to i nije destinacija koje se preporučuju skijašima.

- Bugarska ima dobru hotelsku uslugu, ali ne i jeftin ski-pas - kaže Cvetković.

On savetuje da bi skijaši opremu trebalo da iznajmljuju u samom ski-centru, kako bi mogli da je zamene ako im ne odgovara.

- Ipak, ako skijaju u Francuskoj ili Švajcarskoj, opremu bi trebalo rentirati u Srbiji jer je jeftinije - kaže Cvetković.

U agenciji "Superodmor" za ljubitelje zimovanja nude destinacije od Bosne i Hercegovine, preko Austrije, Crne Gore, Bugarske, Italije, Slovenije do Švajcarske. Cene su raznolike i kreću se od 24 evra po osobi za dva noćenja, pa do 1.200 evra za sedam noćenja na nekom od najboljih skijališta u Alpima.

Hit je Gruzija

Udruženje ljubitelja skijanja "Ski-bus" organizovalo je skijaške ture za Gruziju, a za skijanje na Kavkazu treba izdvojiti oko 700 evra. U cenu je uračunat avionski prevoz, hotel i ski-pas, dok aerodromske, boravišne takse i putno osiguranje nisu uračunate u cenu.

SAJAM ZIMSKE SPORTSKE OPREME

Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije "Ekspo zim" počeće danas na Beogradskom sajmu, a okupiće više od 40 izlagača. Kako su najavili organizatori, građani će tokom trajanja manifestacije, koja traje do 4. decembra, uživati u sajamskim popustima od 10 do više od 50 odsto. Organizatori najavljuju da će među učesnicima biti uvoznici, proizvođači, distributeri i serviseri zimske sportske i rekreativne opreme.

Izvor: Blic

Нема коментара:

Постави коментар