понедељак, 27. фебруар 2017.

NA KOPAONIKU TRENUTNO BORAVI PREKO 10.000 GOSTIJUPoseta našem najvećem zimskom turističkom centru ne jenjava. Na Kopaoniku boravi preko 10.000 gostiju. Pored naših turista, u atraktivnim stazama i svim pogodnostima koje zimi nudi ova planina uživaju i gosti iz zemalja okruženja. Najviše iz Rumunije i Mađarske.

Snegu koji je padao ovog vikenda i temperaturi u minusu, pred najavljeno otopljenje, obradovali su se svi na Kopaoniku, posebno skijaši.

Zadovoljni su, kažu, stazama, jer je sneg napadao. Zameraju što se desetak minuta zbog gužvi čeka na polaznim stanicama žičara, ali se, kažu, do vrhova brzo stiže.

Na produžen vikend stigla je grupa gostiju iz Arada u Rumuniji.

"Veoma je lepo. Ovo je najbolje skijalište u Istočnoj Evropi", kažu turisti.

Sa novim padavinama, u naš najveći zimski centar, stigle su i nove vesti sa upravo završenog Sajma turizma u Beogradu. Tiču se pasioniranih ljubitelja zimskih sportova.

"Sa Turističkom Organizacijom Crne Gore, potpisali smo ugovore o saradnji, na osnovu kojih će vlasnici sezonski karata za skijaške centre u Srbiji moći da besplatno skijaju tri dana u Crnoj Gori i obrnuto. Ovim ugovorom pružiće se mogućnost skijašima da osete razliku i vide kako radi konkurencija. Uveren sam da će ovakav vid saradnje biti podstrek o jednoj i drugoj strani da budu još uspešnije", kaže Dejan Ćika, v.d. direktor JP "Skijalište Srbije".

U dečijem kampu na Kopaoniku u organizaciji Skijališta Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, besplatno zimuje pedesetoro dece iz kosovskih enklava, a povod dolaska preko 100 spasilaca Gorske službe iz Srbije i zemalja u okruženju, bila je tradicionalna noćna Ski kros trka sa zahtevnim skokovima i preprekama. Za goste posebna atrakcija.

Izvor: RTS

Нема коментара:

Постави коментар