понедељак, 22. јануар 2018.

NA KOPAONIKU METAR SNEGA I 15.000 GOSTIJU (VIDEO)Kopaonik je od početka sezone najposećeniji zimski turistički centar na Balkanu. Danas ovde na metar prirodnog snega uživa više od 15.ooo ljubitelja zimskih sportova.
60 kilometara alpskih i nordijskih staza, je u funkciji gotovo od početka sezone, kada su zbog nedostaka prirodnog snega Skijališta Srbije staze osnežavali. Snega sada ima dovoljno a na radost mnogobrojnih skijaša staze su odlično pripremljene.

Za bezbednost skijaša danonoćno brine Gorska služba spasavanja Srbije i lekari Urgentnog centra u Konacima. 

Hotelijeri zadovoljo trljaju ruke. Još od polovine decembra se traži ležaj više ne samo u objektima na samom skijalištu već i u vikend naselju Treska.

U proteklih deset godina ovo je najbolja sezona na Kopaoniku kažu hotelijeri a skijališta Srbije ove godine beleže rekordnu prodaju svig vrsta karata za skijalište. Ovde niko ne komentariše cene ugostitljskih usluga koje su astronomske a od dodatni nameta treba reći da se ulaz u nacionalni park se naplaćuje 150 dinara po automobile a parkig mesto 500 dinara po danu.


Iako sneg I sada pada sva tri prilaza Kopaoniku, iz pravca Jošaničke Banje, Rudnice i Brusa su prohodi, ali vozači moraju koristiti zimsku opremu.


Нема коментара:

Постави коментар